Interesses
Start Laatste Nieuws Interesses Fotoalbum Favorieten Sint Michielsgestel Genealogie Zoeken


 • Genealogie Een hardnekkige griep in het voorjaar van 2001 bracht mij ertoe me eens te gaan verdiepen in de geschiedenis van mijn familie. Ik ben begonnen met het maken van een lijst van alle mij bekende ooms, tantes, neven en nichten. Neuzend in een stapel oude bidprentjes kwamen er steeds meer (nabije en verre) familieleden op de proppen. Daarna was het Internet aan de beurt om daar te zoeken naar oude data en allang vergeten personen.
  Ongelooflijk eigenlijk, wat er in een paar jaar op Internet beschikbaar is gekomen aan bruikbare gegevens.... maar het levert nog genoeg hiaten op om er nog lang op te studeren.
  Op de genealogiepagina's treft u een aantal gegevens aan. Als u aanvullingen, vragen of opmerkingen hebt: van harte welkom!

 

 • Sint Michielsgestel Altijd ben ik al geļnteresseerd geweest in de geschiedenis van mijn geboorteplaats. In de jaren tussen 1960 en 1970 was ik intensief betrokken bij de opgravingen die in Halder plaatsvonden, en waarbij veel overblijfselen uit de Romeinse tijd aan het licht kwamen. Deze vondsten zijn nog steeds te bezichtigen in het Oudheidkundig Museum, gevestigd in het Instituut voor Doven.
  Sint Michielsgestel heeft een rijke geschiedenis, met vele onverwachte gebeurtenissen en personen. 
  Zo is daar de Hoge Heerlijkheid Herlaer, het kasteel Nieuw-Herlaer, de Brouwmeer, de Bleeke, en al die andere min of meer bekende plekken of instellingen waaraan het dorp zo rijk is.
  Aan een aantal van die zaken zal ik op deze website aandacht gaan besteden. Maar niet alles tegelijk: dus op veel plaatsen zult u nog een teken tegenkomen dat dat onderdeel nog "onder constructie" is:


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 11 juni 2005.

© 2001-2005 Mari van Oorschot
U bent natuurlijk van harte welkom als u wilt reageren. Mijn e-mailadres is
mavoors@cs.com